• آموزش پروژه محور
  • دوره های آموزش پروژه محور
  • وبلاگ
 

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت
anigma logo
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزش پروژه محور
  • وبلاگ
0
ورود به حساب
anigma logo
0
ورود به حساب

وبلاگ

آنیگما وبلاگ طراحی وب سایت مسیر یادگیری طراحی وب سایت

مسیر یادگیری طراحی وب سایت

طراحی وب سایت
ارسال شده توسط مدیر
1401/11/04
59 بازدید
مسیر یادگیری طراحی وب سایت

یادگیری طراحی وب سایت را از کجا و با چه زبانی شروع کنیم؟ اگر برای شما هم این سوال به وجود آمده که برای یادگیری طراحی سایت از کجا و از چه زبانی شروع کنیم یا این که مهم‌ترین زبان برنامه نویسی وب برای شروع چیست؟ مراحل یادگیری طراحی سایت چیست و چطور باید در این مسیرموفق شویم؟ ادامه این مطلب را بخوانید.

در واقع دغدغه اصلی کسانی که می‌خواهند طراحی سایت را از اول شروع کنند نداشتن آگاهی از مسیر درست آن است. خیلی از طراحان وب در شروع کار، راهشان را با آزمون و خطا مشخص می‌کنند که این مسئله باعث می‌شود زمان زیادی را از دست بدهند و در طول مسیر دچار مشکلاتی شوند. مشکلاتی از قبیل دلسرد شدن و کاهش سرعت یادگیری.

ما در این مطلب در آنیگما در مورد این صحبت می‌کنیم که یک فرد که علاقه‌مند به طراحی سایت است، باید چه چیزهایی را یاد بگیرد و از چه ابزارهایی استفاده کند تا به یک متخصص در این زمینه تبدیل شود.

برای یادگیری طراحی سایت به چه چیزهایی نیازمندیم؟

افراد زیادی هستند که برای یادگیری طراحی وب دچار این مشکل می‌شوند که از چه راهی و چگونه مسیر کار رو برای خودشون مشخص کنند.

بسیاری از سوالات افراد به این شکل است که برای یادگیری طراحی سایت از چه زبانی شروع کنیم. یا این که مهم‌ ترین زبان برنامه نویسی وب برای شروع چیست از چه ابزارهایی برای طراحی سایت می‌توان به صورت حرفه‌ای در طراحی وب استفاده کرد؟ در این مقاله قصد داریم که به صورت گام به گام توضیح دهیم که چه مسیری را باید طی کنید تا به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید.

در واقع می‌خواهیم در مورد مسیر طراحی وب صحبت کنیم.

 

تفاوت طراحی وب با توسعه وب در چیست؟

ابتدا اجازه بدید که در مورد تفاوت کلمه طراحی وب و کلمه توسعه وب کمی توضیح دهیم.

اگر در مسیر یادگیری طراحی وب از گام های بعدی خود اطلاع نداشته باشید کارتون کمی دشوار می‌شود به همین دلیل داشتن یک راهنمای گام به گام در این راه بسیار پراهمیت است تا شما را در مسیر یادگیری راهنمایی کند. پس بهتر است مسیر خود را به درستی مشخص کنید. ساخت یک وب سایت از دو قسمت مجزا تشکیل شده است. قسمت اول طراحی وب است که به آن فرانت اند (Front End) گفته می‌شود. و بخش دوم توسعه وب است که به آن بک اند (Back End) می‌گویند.

در طراحی وب سایت یا همان فرانت اند به طراحی نمای سایت می‌پردازند. در قسمت دوم نیز به سراغ پیاده سازی منطق وب سایت‌ها می‌روند و هرچیزی که نیاز به محاسبه و یا ذخیره سازی داشته باشد. در قسمت اول یعنی طراحی بیشتر کار برای ظاهری انجام می‌شود که کاربر آن را می‌بیند پس به آن برنامه نویسی سمت کاربر می‌گویند اما قسمت دوم که شامل کدهایی است که در سرورها ذخیره می‌شود، به برنامه‌ نویسی سمت سرور شناخته می‌شود. به کسانی که طراحی ظاهر سایت را انجام میدهد طراح وب سایت یا فرانت اند کار و به کسانی که برنامه نویسی سمت سرور را انجام می‌دهند بک اند کار گفته می‌شود. البته بعضی از افراد در هر دو زمینه فعالیت می کنند که به آن‌ها فول استک کار گفته می‌شود. برای فول استک بودن نیاز است که دانش بالایی کسب کنید.

با توجه به توضیحات داده شده شما می توانند برحسب علاقه و توانایی خود این تصمیم را بگیرید که جز کدام دسته باشید. اگر به کارهای هنری و طراحی علاقه مند هستید می‌توانید به سراغ فرانت اند بروید که متناسب با علایق شماست . اما اگر علاقه مند به برنامه نویسی و منطق هستید یادگیری برنامه نویسی بک اند می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد.

 

طراحی وب را با چه زبانی شروع کنیم؟

همانطور که گفتیم در فرانت اند ظاهر و رابط کاربری سایت را طراحی می کنیم. برای طراحی وب نیاز مند دانستن یک زبان پایه هستید که به آن زبان HTML (اچ تی ام ال) گفته می‌شود.

با این زبان شما ساختار صفحه وب خود را خلق می‌کنید مانند کسی که ستون‌های ساختمان را بنا می‌کند.

پس از آنکه ساختار صفحه وب خود را ایجاد کردید طبیعی است که به کمی رنگ و لعاب نیاز داشته باشید تا این ساختار خشک را زیبا سازید. اینجا هست که پایه زبان CSS به میان می‌آید. CSS به ما کمک می‌کند که المان‌هایی که با استفاده از HTML ایجاد کرده‌ایم را زیبا کنیم. نگران نباشید در ادامه در مورد هر کدام از آن‌ها صحبت می‌کنیم.

 

HTML چیست؟

اچ تی ام ال اولین زبانی است که برای طراحی فرانت اند یا طراحی صفحات وب به آن نیازمندیم. همانطور که گفتیم زبان اچ تی ام ال وظیفه ایجاد ساختار صفحات وب را برعهده دارد. HTML  از عبارت (Hyper Text Markup Language) آمده است.

این زبان بنیاد صفحات وب را تشکیل می دهد یعنی هر آنچه که در صفحات وب می‌بینید از قبیل متن‌ها، تصاویر، ویدیو و صدا همگی با استفاده از زبان اچ تی ام ال در مرورگرها کنترل و نمایش داده می‌شود.

لازم به ذکر است که بدانید اچ تی ام ال یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک زبان نشانه گذاری استاندارد برای صفحات وب می باشد. برای ایجاد اجزای مختلف صفحات وب از اچ تی ام ال استفاده می شود به طور مثال با کمک این زبان می توانید یک متن را در سایت اضافه کنید، اما این متن هیچ ظاهر و استایل خاصی ندارد. مثلا فرض کنید یک متن فارسی را بخواهید به سایت خود اضافه کنید. احتمالا دوست دارید که این متن را با فونت فارسی زیبا مثل یکان و… نمایش دهید. متاسفانه HTML این قابلیت را ندارد و اینجاست که CSS وارد کار می‌شود و به ما کمک می‌کند تا این مدل از زیبا سازی‌ها را انجام دهیم.

 

زبان  css چیست؟

اگر در یک جمله ساده بخواهیم سی اس اس را توصیف کنیم، می‌توان گفت سی اس اس برای زیبا سازی صفحات وب ایجاد شده است. در تعریف HTML گفتیم که با آن می‌توانید ساختار کلی صفحات وب را بسازید. حال با استفاده از CSS می‌توانید ساختار سایت خود را زیباتر کنید.

به طور مثال رنگ متن‌ها و قسمت‌های مختلف سایت را تغییر دهید یا فونت دلخواه خود را اضافه کنید و یا مهمتر از آن اندازه متن ها را تغییر دهید. به طور کلی روش نمایش قسمت‌های مختلف را تنظیم کنید.

همانطور که بالاتر مثال زدیم طراحی وب را می‌توانیم به ساختمان سازی تشبیه کنیم. در ساختمان سازی دو مرحله کلی وجود دارد. در مرحله اول اسکلت بندی ساختمان را ایجاد می کنند و در مرحله دوم به زیبا سازی ساختمان می پردازند. طراحی سایت نیز دقیقا به همین شکل است در مرحله اول شما با استفاده از اچ تی ام ال ساختار کلی صفحات وب را می‌سازید و در واقع اسکلت بندی آن را انجام می دهید و در مرحله دوم با استفاده از سی اس اس اقدام به زیبا سازی صفحات خود می کنید.

کدهای سی اس اس به این صورت عمل می‌کنند که شما بخشی از کد اچ تی ام ال را که می خواهید تغییری در آن ایجاد کنید را انتخاب و سپس با استفاده از کد سی اس اس تغییرات مورد نظرتان را انجام دهید. ( از سلکتورها استفاده می‌کنید)

امروزه می‌توان گفت اچ تی ام ال و سی اس اس به تنهایی مزیت خاصی ندارند و در طراحی صفحات وب همیشه در کنار یکدیگر استفاده می‌شوند.

 

زبان جاوا اسکریپت چیست؟

در اینجا می‌خواهیم در مورد زبان برنامه نویسی صحبت کنیم که در کنار HTML و CSS می‌تواند یک سری کارهای جدید را در قسمت فرانت اند برای ما انجام دهد. البته جاوا اسکریپت زبان برنامه‌نویسی است که هم سمت کاربر و هم سمت سرور به کار می رود.

وقتی اچ تی ام ال و سی اس اس ساختار اولیه و زیبا سازی صفحات وب را شکل می‌دهند جاوا اسکریپت به شما کمک می‌کند که یک سری از رفتارهای پویا ایجاد کنید و یا یک سری از رفتارهای کاربر را کنترل کنید.

جاوا اسکریپت یک صفحه استاتیک را به یک صفحه دارای تعامل تغییر می‌دهد. در واقع جاوااسکریپت به صفحات وب رفتار می‌بخشد. جاوا اسکریپت امکان ارتباط کاربر با صفحات وب را ایجاد می کند.

مثلا می‌تونیم با جاوا اسکریپت کاری کنیم که وقتی کاربر روی دکمه ای کلیک می‌کند یک صفحه پاپ آپ برای او باز شود.

اگر بخواهیم کمی عمیق تر و از نگاه فنی به این زبان نگاه کنید با یک زبان محبوب مبتنی بر شی گرایی، داینامیک و مفسری روبه‌رو هستیم.کدهای جاوا اسکریپت توسط مرورگر اجرا می‌شود. مرورگرها با موتورهای پردازشی می توانند کدهای جاوا اسکریپت را ترجمه و سپس اجرا نمایند و در نهایت نتیجه را به کاربر نتیجه دهند. اگر به مثال ساختمان در پاراگراف‌های قبل برگردیم، جاوا اسکریپت امکان ایجاد المان هایی چون آسانسور، نورپردازی، ومسائل این چنینی را برعهده دارد.

خب مشخص شد که برای اینکه ظاهر یک سایت را بسازید باید ابتدا زبان HTML و سپس در کنارش CSS را یاد بگیرید.

پس از یادگیری این دو به عنوان یک طراح فرانت اند موفق نیاز به یادگیری زبان جاوا اسکریپت دارید.

اما در ادامه ببینیم در بک اند یا همان قسمت توسعه وب سایت چه زبانی را یاد بگیریم.

 

بهترین زبان برای شروع برنامه نویسی وب برای بک اند چیست؟

اگر شما ظاهر زیبایی را با سه زبانی که در قسمت فرانت اند گفتیم طراحی کنید می‌توانیم بگوییم که یک سایت با ظاهری زیبا و کامل دارید.

اما این روزها معمولا کاربران فقط برای دیدن اطلاعات یک سایت وارد آن نمی‌شوند. معمولا در اکثر سایت ها نیاز است تا کاربر اطلاعاتی را ارسال و یا دریافت کند. خیلی از مواقع نیز بایست روی این اطلاعات پردازشی صورت گیرد.

اینجا است که پایه بک اند به کار باز می‌شود و ما نیاز داریم یک زبان مناسب را برای توسعه وب سایت خود در قسمت بک اند انتخاب کنیم.

بر خلاف فرانت اند که انتخاب خاصی برای انتخاب زبان نداشتیم، اینجا در قسمت بک اند دستمان حسابی باز است و می‌توانیم زبان های زیادی را برای توسعه وب سایت خود انتخاب کنیم.

البته انتخاب ما باید معقول و با توجه به مشخصات پروژه وب سایتی که در دست داریم باشد. برخی از زبان ها و تکنولوژی ها برای پروژه های کوچک و برخی برای پروژه های متوسط و بزرگ مناسب تر هستند.

در ادامه به بررسی یکی از زبان های محبوب و قدیمی برای توسعه وب سایت می‌پردازیم.

 

زبان برنامه نویسی PHP چیست؟

در بین زبان های برنامه نویسی سمت سرور برای شروع PHP یکی از بهترین گزینه های موجود است چرا که هم یادگیری آن ساده است و هم در وب سایت های بزرگ در سطح وب استفاده می شود.

حتی سیستم مدیریت محتوای معرف وردپرس نیز با این زبان نوشته شده است. از این جهت برای شروع یادگیری بک اند گزینه مناسبی است.

پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی است که می توانید با استفاده از آن صفحات وب را داینامیک کنید. همانطور که احتمالا متوجه شدید زبان های برنامه نویسی سمت سرور مثل پی اچ پی تاثیر مستقیمی بر ظاهر سایت ندارد بلکه با استفاده از آن می توانید اطلاعات مختلف را از پایگاه داده بگیرید و به کاربران نمایش دهید. زمانی قدرت پی اچ پی بیشتر نمایان می‌شود که با پایگاه داده ترکیب می‌شود.

با استفاده از پی اچ پی می توانید اطلاعات را وارد پایگاه داده کنید و یا اطلاعات را از پایگاه داده خوانده و به کاربران نمایش دهید.

با سه زبان قبلی یعنی اچ تی ام ال سی اس اس و جاوا اسکریپت می توانید به سایت های استاتیک ایجاد کنید. اما به کمک پی اچ پی و پایگاه داده ای چون Mysql می‌توانیم صفحات وب داینامیک تولید کنید. البته برای برنامه نویسی بک اند می توانید از زبان های دیگری چون ASP.NET ، جاوا اسکریپت، پایتون و … نیز استفاده کنید.

 

ابزارهای مورد نیاز برای طراحی وب

امروزه باتوجه به سرعت تغییرات و پیشرفت تکنولوژی در دنیای برنامه نویسی، برنامه نویسان باید با توجه به این سرعت بروزترین ابزار برنامه نویسی آشنا باشند.

اگر به عنوان یک برنامه نویس ابزار درستی را انتخاب کنیم و به خوبی از آنها استفاده کنید میتوانید مسیر طراحی وب را به خوبی و با سرعت طی کنید.

در واقع این ابزارها کار طراحی و توسعه وب را برای شما راحت تر می‌کند. در زمان انتخاب ابزار توسعه برای برنامه نویسی دو گزینه پیش رو خواهید داشت IDE ها و Text Editor ها دو گزینه پیش رو شما هستند. طبیعتا هر کدام از این ابزارها مزایا و معایب خاص خود را دارند.

پیشنهاد ما استفاده از IDE ها است چرا که ابزار و امکانت بیشتری را در اختیار ما برای طراحی و توسعه وب می گذارند.

 

ویرایشگرهای کد نویسی برای طراحی و توسعه وب

همانطور که در بالا گفتیم برای طراحی و توسعه وب می توانیم از ویرایشگر (Text Editor) استفاده کنیم حتی ویرایشگر ساده چون Notepad در ویندوزتان.

اما طبیعتا از ابزارهایی چون تکمیل کننده کد، هایلایت کننده کلمات کلیدی ، تشخیص خطا، فرمت بندی کدها و…. برخوردار نخواهید بود در نتیجه بهتر است از همین ابتدای برای یادگیری از IEDها استفاده کنید. برخی از معروف ترین آن‌ها عبارتند از:

وب استورم

پی اچ پی استورم

دیریم ویوویر

نت بینز

ویژوال استدیو کد

 

نرم افزارهای گرافیکی برای طراحی وب

باید به این نکته اشاره کنیم که قبل از این که در فرانت اند دست به کد ببریم نیاز است رابط کاربری یا همان ظاهر وب سایت را طراحی کنیم این کار معمولا توسط طراح رابط کاربری انجام می شود.

ولی وظیفه کد زدن با برنامه نویسان است. در واقع آن‌ها طرح آماده شده را با استفاده از زبان های HTML، CSS و جاوا اسکریپت به فرمت وب تبدیل می کنند. طراح رابط کاربری برای ایجاد طرح خود از نرم افزارهای گرافیکی استفاده می کند.

از این نرم افزارها میتوان به ADOBE XD اشاره کرد.

 

جمع بندی

در این مقاله در مورد ابتدایی ترین مسیر طراحی و توسعه وب صحبت کردیم. از تفاوت طراحی وب و توسعه وب گفتیم که فرایند ساخت وب سایت را به دو قسمت فرانت اند و بک اند تقسیم کرده است.

در فرانت اند که همان طراحی و پیاده سازی ظاهر وب سایت است از زبان های HTML، CSS و جاوا اسکریپت استفاده می کنیم.

با استفاده از این زبان ها می‌توانیم طرحی که برای رابط کاربری ایجاد شده است را در مروگر پیاده کنیم.

در ادامه گفتیم که یک وب سایت می تواند به صورت استاتیک و یا داینامیک باشد. یک ظاهر زیبا فقط یک صفحه استاتیک است و این روزها دیگر صفحات استاتیک چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد چرا که معمولا در یک وب سایت کاربران به گونه‌ای باید با آن در تعامل باشند. در نتیجه نیازمند توسعه وب سایت در قسمت بک اند نیز هستیم تا بتوانیم یک محیط تعاملی را ایجاد کنیم در این راه از زبان های برنامه نویسی سمت سرور چون PHP استفاده می کنیم.

با توجه به موارد گفته شده در طول این مقاله می توانید یکی از شاخه های گفته شده را برای شروع طراحی وب انتخاب کنید. اگر در ابتدای راه هستید پیشنهاد می کنیم که از اولین گام شروع کنیم؛ یک پروژه ساده برای خود تصور کنید. طبیعتا پروژه‌ای که انتخاب کردید نیاز به سه بخش طراحی رابط کاربری، پیاده سازی فرانت اند و در نهایت برنامه نویسی بک اند دارد. هر قسمت را برای خود تصور کنید به کدام یک بیشتر علاقه مند هستید؟ آیا از طراحی گرافیکی و استفاده از نرم افزارهایی چون ادوب فتوشاپ لذت می‌برید؟ پس طراحی رابط کاربری برای شما لذت بخش و جذاب خواهد بود.

اگر از تبدیل رابط کاربری به فرمت وب لذت می برید می‌توانید فرانت اند را انتخاب کنید و اگر از محیط های منطقی چون برنامه نویسی لذت می برید می توانید بک اند را انتخاب کنید. فقط به این مسئله توجه داشته باشید که بهتر است حتی اگر به برنامه نویسی و بک اند علاقه دارید کمی در مورد فرانت اند بدانید این کار در مرحله توسعه وب سایت کمک بسیار زیادی می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم از بین آموزش های پروژه محور HTML و CSS پروژه های ساده را برای یادگیری خود انتخاب کنید.

اگر در این زمینه سوالی داشتید می‌توانید با ما از طریق پشتیبانی آنلاین در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری:
قدیمی تر آموزش پروژه محور چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

محصولات فروش ویژه
  • آموزش پروژه محور
    آموزش پروژه محور با HTML و CSS طراحی منوی رسپانسیو - PHC105
  • آموزش پروژه محور
    آموزش پروژه محور با HTML و CSS طراحی کارت - PHC104
  • آموزش پروژه محور
    آموزش پروژه محور با HTML و CSS طراحی اتم - PHC103
  • آموزش پروژه محور
    آموزش پروژه محور با HTML و CSS طراحی گل - PHC102
  • آموزش پروژه محور
    آموزش پروژه محور با HTML و CSS کره زمین متحرک - PHC101
دسته‌ها
  • دسته‌بندی نشده
  • طراحی وب سایت
anigma logo
داستان ما

افراد زیادی دوست دارند مهارت های جدید یاد بگیرند. متاسفانه در اغلب موارد در ابتدای راه و یا میانه راه متوقف می شوند چرا مه با مسائلی روبرو می‌شوند که برای حل کردن آن ها نیاز به تجربه بیشتری دارند. با آموزش های پروژه محور می‌توانید مهارت حل کردن این گونه مسائل را بدست آورید.

صفحات اصلی
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزشی
  • درباره ما
نماد زرین پال
ساخته شده با ❤️ در آنیگما 2022

درخواست مشاوره رایگان

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

جستجو

جستجو با زدن Enter و بستن با زدن ESC